Войти
Закрыть

Ракоподібні лікують

7 Клас , Тварини лікують 7 клас Драгулян

 

Ракоподібні

Ракоподібні лікують

Використання ракоподібних у народній медицині на європейському континенті практично не стало традицією. Однак у багатьох тропічних країнах їх широко застосовували як лікарські засоби, а подекуди й досі використовують у знахарстві. Наприклад, в африканських країнах Танзанії та Кенії дуплового краба застосовували для запобігання проблем із вагітністю, а в Єгипті — для боротьби з безпліддям. У Непалі з товчених карапаксів гімалайського краба досі виготовляють знахарські порошки для подолання дизентерії, а з норового краба — для покращення пам’яті. В Індії відварами з раків знахарі намагаються лікувати жовтяницю та інші гепатити, а попелом зі спалених раків — астму. Манґрових крабів у Південній Америці шамани застосовують для подолання епілепсії.

Мангровий краб

Гімалайський краб

У сучасній доказовій медицині використовується декілька продуктів, отриманих від ракоподібних, із доведеною ефективною дією. До таких належить, зокрема, хітозан — біополімер, отриманий із хітинових карапаксів крабів і креветок. З 2003 року хітозан використовується як кровоспинний препарат у пов’язках, головно, у військовій медицині. Ця речовина, як виявилось, зумовлює миттєве згортання крові й зупинку кровотеч. У найзапекліші часи воєнних дій на Донбасі саме завдяки хітозановим кровоспинним пов’язкам було врятовано сотні українських солдатів.

Сьогодні в медицину входить нове покоління кровоспинних препаратів — хітозанові спреї та пінки зі ще вищою ефективністю, ніж пов’язки. Окрім того, хітозан має ще й антибактеріальну дію й одночасно є антисептиком.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Тварини лікують 7 клас Драгулян", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація