Опис вовка

 

Вовк (Canis lupus) — вид хижих ссавців із сімейства псових (Canidae). Поряд з койотом (Canis latrans) ішакалом (Canis aureus) становить невеликий рід вовків. Опис тварини вовк на українській мові часто потрібен для написання твору в художньому стилі або в науковому.

Текст опис про вовка

Вовк – це хижак із сімейства собачих. Він сильно схожий на велику собаку. Але собаки, як відомо, друзі людини, а вовка людина завжди вважала своїм ворогом. І для цього були підстави. Вовки часто нападали на домашню худобу, а в голодні зими, траплялося, і на людину. Люди довго і наполегливо боролися з вовками. Вони оголосили їм справжню війну. За вбитого вовка давали великі премії. Звичайно ж, в цій битві перемогу отримала людина.
Так, в Англії вовки були винищені повністю. На честь цієї події було навіть встановлено пам’ятник. У Північній Америці, де не так давно вовки жили від Аляски до півдня Мексики, вони залишилися тільки в Канаді і в полярних областях. Ще кілька сотень вовків вціліло в штаті Мінесота.

До середини нашого століття люди практично знищили вовків. Але почалися ставатися дивні речі. Поля почали атакувати зайці, олені та лосі. Посадки неможливо було врятувати. І тоді люди зрозуміли, навіщо природа створила вовка.
Саме він підтримував рівновагу, не даючи травоїдним сильно розмножитися. Людині довелося зменшити, а подекуди і повністю зупинити знищення вовків. Деякі країни навіть були змушені закуповувати цих хижаків. Адже в першу чергу вовки завжди нападають на хворих і ослаблених тварин. За це їх по праву називають санітарами лісу.

Взагалі, розповіді про те, що вовки самотні, небезпечні та люті звірі, дуже сильно перебільшені. Одинаки серед цих хижаків зустрічаються дуже рідко. Навпаки, вовки пристосовані до групового способу життя. Деякі вчені стверджують, що вовча зграя дуже схожа за своїм устроєм на людське суспільство. Один спеціаліст, що довго спостерігав за вовками, назвав головну рису вовчого характеру “дружелюбністю”. Вовки гаряче прив’язуються до інших членів зграї. Постійно висловлюють свою любов, по -собачому виляючи хвостами і облизуючи один одному носи. Вовча зграя – це дуже згуртований і дисциплінований колектив.

Вовки виглядають по- різному. Бувають вони зовсім чорними, як канадські вовки, сірими, як наші, а ті, що водяться в тундрі, майже білі. Довжина дорослого вовка від кінчика носа до кінчика хвоста дорівнює двом метрам. Важать вони 43-45 кг. Зазвичай північні вовки завжди більше південних. Деякі екземпляри на Алясці важили 79 кілограмів.
У всіх вовків дуже чуйні носи. Вони відчувають запах за 1,5 км. Ці звірі дуже витривалі і здатні пробігти за день 65-80 км. У випадках необхідності він може бігти зі швидкістю 55-60 км / год.

Вовча зграя може складатися і з двох, і з 36 вовків, але найчастіше число вовків у зграї не перевищує 6-8 тварин. Зграя дуже схожа на згуртовану сім’ю. Та зазвичай це і є сім’я – батьківська пара і кілька вовченят з колишніх виводків. Дисципліна у вовків сувора, кожен член зграї знає своє місце. Всі суперечки вирішуються за допомогою загрозливих поз і гарчання, але якщо раптом зав’язалася справжня бійка, то кілька вовків можуть кинутися на одного з супротивників, щоб відновити порядок до того, як буде завдано серйозне каліцтво. Влітку зграя полює ночами, а вдень у спеку відпочиває. Взимку, коли мало їжі, зграя полює і вдень.

Як було написано вище, частіше вовки нападають на хворих, старих і слабких тварин. Після успішного полювання дорослий вовк з’їдає до 6 кг м’яса за раз. Правда, більшу частину вовки ховають про запас. Тому від здобичі залишаються, що називається, ” ріжки та ніжки “. Це і породило легенди про ненажерливість вовків. Наївшись, зграя зазвичай відпочиває, а деякі вовки вирішують, що настав час пісні. Вони задирають морди до неба і пускаються у довге несамовите виття. Решта поступово починають їм підвивати.

Фахівці поки не знають, чому вовки виють. Можливо, вони подають сигнал членам зграї, а може, попереджають сусідів, що тут їх територія. Деякі вважають, що вовки, як і люди, просто співають, коли їм захочеться.

Сподіваємось, дана стаття допомогла вам написати твір опис тварини вовка у художньому чи науковому стилі.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0