Розповідь про Харків

 

Опис міста Харків допоможе скласти розповідь про Харків. Ви зрозумієте чому цікаві місця Харкова варто відвідати.

Розповідь про Харків

Харків – величне та славетне місто, що розкинулося на сході України. Це друге за кількістю мешканців місто України і йому є чим здивувати гостей. Могутнє, світле, мальовниче. Красується, милує людське око.

Не дарма Харків колись мав честь бути столицею України. І хоч не так довго, але залишив свій слід у історії нашої держави. Та радянські часи минули й столицю перенесли, але місто, як потужний промисловий центр, функціонує і далі, збагачує країну. Також Харків – це центр наукового та студентського самоврядування.

Скільки відомих людей тут народилося, навчалося, працювало – Григорій Сковорода, Микола Костомаров, Олександр Потебня, Юрій Шевельов та багато інших.

Та славиться місто не тільки цим. Безліч цікавих місць Харкова щороку приваблюють тисячі туристів. Особисто мене вражає місцевий парк, названий на честь Тараса Шевченка. Особливо навесні, коли розпускаються молоденькі віти, квітне абрикос і зеленіє трава. А поруч з парком площа Волі, – до речі, найбільша площа в Європі. Саме сюди харків’яни та гості міста сходяться на свята, подивитися концерт чи просто послухати музику. Неподалік цього всього неможливо оминути театр опери та балету з прикрашеними фонтанами. Ця родзинка знає, чим зацікавити свого глядача. Також у Харкові безліч вишуканих будівель, кінотеатрів, магазинів.

Тому, якщо ви досі не вирішили, де провести свій уікенд, то, безумовно, зупиніть вибір на серці України. Прогуляйтеся парком, сквериками. Вдихніть п’янкий аромат свіжої зелені й свіжості річок Лопань і Харків. Адже Харків не залишає байдужими серця.

Також розповідь про місто Харків Ви можете доповнити цікавими фактами.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы