Опис вишиванки

 

Твір-опис вишиванки у художньому чи науковому стилі допоможе підготувати свою розповідь про вишиванку.

Опис вишиванки

Кожна свідома нація має традиційний одяг – елементи, які перейшли в спадок від пращурів. Для когось це просто речі, для когось – символ батьківщини.

Українську вишиванку часто називають молитвою народу. Вона є справжнім оберегом свого власника, наповнює його світлом, красою, здоров’ям і любов’ю. Не дарма ж кажуть: в сорочці народився – значить поталанило. Тому вишиванка – це не лише одяг, а й певне таїнство, яке вершить долю людини.

Кожен вишитий елемент має своє магічне значення. Найпопулярнішими є зображення води, сонця, калини. Всі вони символізують енергію, силу, красу, необхідну для життя й добробуту. А яскраво-багряні кольори тільки підсилюють цю дію та роблять сорочку цілющою.

Вишиті елементи знаходять своє місце на комірах, рукавах та манжетах. Саме в цих місцях вишиванка найміцніше прилягає до тіла. Тому існує повір’я, що вишиту сорочку потрібно оздоблювати зі світлими думками, бажаючи її власнику тільки добра. Адже з кожним хрестиком, з кожною новою смужкою вишиванка всотує в себе частинку людської душі. Також дуже важливо розумітися й на символах. Наприклад, дітям не можна вишивати весільні орнаменти. Краще зосередитися на квітках або метеликах, які символізують здоров’я. А от чоловічі сорочки не оздоблюють жіночими елементами.

На сьогодні вишиванка стала популярною не тільки в свята, а й у звичайні будні. Її краса пройшла крізь віки, але досі надихає не лише українців, а й світових дизайнерів. Вже не рідкість побачити елементи українського орнаменту на глянцевих сторінках відомих брендів. Певно, таки випромінює наша вишита сорочка якусь магічну чарівність.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0