Опис весни на українській мові

 

Твір-опис весни в художньому стилі Ви можете написати використовуючи подані варіанти.

 

Твір-опис “Пробудження весни”

Весна – чудова пору року! Природа прокидається, наповнюється енергією, життям. Яскраве сонце стає тепліше з кожним днем, завдяки чому тане сніг, перетворюючись на бурульки на дахах будинків і дерев. З’являються великі калюжі, по яких так люблять ходити діти. З далеких країв прилітають птахи, всюди розноситься їх щебетання. День стає більше! Як тільки висихають калюжі, проростає трава, пізніше на деревах набухають бруньки, які перетворяться в листочки. Ніколи не забути і перший весняний дощ, він здається таким веселим, завзятим, теплим і доброзичливим! А слабкий вітерець, той самий – легкий, весняний ?! Весь світ з приходом весни наповнюється фарбами, звуками, запахами і натхненням!

Опис весни

Природа навесні – це особливий світ, який вражає своєю незвичайністю. За короткі три весняні місяці природа встигає пережити величезні метаморфози. Жодна інша пора року не може похвалитися такими змінами, які відбуваються навесні.

Навесні сонячні промені стають все тепліше, снігу теж стає все менше. Хоча кучугури снігу все ще намагаються обхитрити весну і сховатися в лісі, під деревами, але сонце і там його знаходить, не залишаючи жодного шансу.

Про прихід весни повідомляють і характерні тільки для цієї пори року звуки: дзвінке дзюрчання струмочків, веселий щебет птахів. З-під талого снігу визирають перші проліски. І ось уже вони, немов сніг, покривають лісові галявини ніжним килимом.

Потім починають набухати бруньки на деревах, і з’являються крихітні зелені листочки, сади потопають у квітах, віщуючи хороші врожаї плодів. І ось, одного разу вранці ми бачимо, як усі дерева раптом стали зеленими. Це чомусь завжди відбувається несподівано. Здається, ще вчора листочки на деревах і чагарниках були зовсім маленькими, а сьогодні дерева вже повністю одягнені в зелене листя – яскраве і молоде.

Вода в водоймах навесні чиста, оновлена. У ній можна побачити блакитне небо і ясне сонце. У небі лунають крики перелітних птахів, які повертаються на батьківщину.Разом з весною приходять теплі дні, настає нове життя.

Опис весни у художньому стилі

Якщо ви мене запитаєте, яку пору року я люблю найбільше, відповім – звичайно, весну.

Закінчилися суворі морози, і всюди відчувається подих весни. Все пробуджується до нового життя, дихає свіжістю і молодістю. Ще острівцями лежить сніг, а сонечко припікає, і з’являються перші вісники весни. Біжать струмочки і співають свою пісеньку, весело повідомляючи всім про прихід весни.

І хоча вночі все ще морозно, але весна вступає в свої права. Дзвінкіше звучать пташині голоси, від їх щебетання за вікном я прокидаюся вранці. На деревах зявляються бруньки. Повіє легкий вітерець, і будуть гомоніти дерева, вітаючи весну.

Я люблю спостерігати навесні за природою, дивитися, як навколо все оновлюється. Люблю проводити вихідні у весняному лісі. Ідеш по лісі і відчуваєш, що на душі стає легко і радісно. Ось сонячні зайчики танцюють на галявині, – вони наче хочуть розповісти всьому живому в лісі, що пора прокидатися. Між деревами від перших сонячних променів з’явилися проліски. Вони ще зовсім маленькі, тендітні, але скільки завзятості в цих ніжних кольорах: наполегливо пробивають вони товстий килим торішнього снігу. Блакитні пелюсточки, немов посміхаючись, тягнуться до сонечка.

Набредеш на галявину пролісків – і очей відвести не можеш: здається, ніби земля і небо одного кольору – яскраво-блакитного. Квіти такі ніжні, що і зривати їх шкода.

Напевно, немає нікого мудріше матінки-природи, тому що як пояснити, що одна пора року змінюється іншою, і неодмінно приходить сама довгоочікувана – весна.

Твір на тему “Опис весни” для 4, 5 класу

1 варіант. Моя улюблена пора року – весна! Таке враження, що все оживає і починає рухатися: розтає сніг,пригріває сонечко, розпускаються перші листочки, з’являється травичка. Дні стають довше і світліше. Небо блакитне і чисте, а сонце світить яскравіше. Всі навколо раді весни, навіть люди частіше посміхаються. Незабаром все навколо одягнеться в яскраві зелені кольори! Ось яка вона справжня ВЕСНА!

Варіант 2. Весна – це той час року, якого всі чекають, втомившись від зими. Весну часто називають довгоочікуваною. Перші ознаки весни, буває, виявляються ще взимку, в лютому: трохи сильніше посвітить сонечко – і починають танути бурульки, біжать струмочки, нагадуючи про наближення весни. Після цього ще можуть вдарити морози, може піти сніг, але всі розуміють: весна ось-ось настане, порадує своїм теплом.

Ось і прийшла весна. Сонце починає з’являтися на небі все частіше, небо стає яскравішим, густо-синім, щосили тане сніг. Земля ще холодна, але вже через залишки снігу пробиваються найперші квіти, які так і називають: проліски.

Варіант 3. Весна – чудова пора року! Кожен день наповнений змінами, які відбуваються на наших очах. Перші ознаки весни – сонце починає гріти сильніше, повітря стає тепліше, дні довше, а ночі коротшими. Дорослі та діти частіше і більше часу намагаються проводити на вулиці. Весна – одна з найпрекрасніших пір року для багатьох людей. У цей період всі з нетерпінням чекають вихідних, щоб відправитися за місто, куди-небудь в ліс, щоб насолодитися красою весняної природи. Також навесні прилітають птахи, розквітають перші квіти і бджоли прокидаються, починають займатися своєю роботою. З приходом весни все навколо оживає і співає.

Варіант 4. Весна в моєму місті. Після довгої зими, до нашого міста нарешті прийшла довгоочікувана весна. Сніг розтанув, і тільки місцями на асфальті блищали калюжі талої води. На тонких, пошарпаних зимовими морозами гілках, розсілися птахи, своїми дзвінкими голосами, весну вітаючи.

Повітря пахне молодим листям і свіжістю, а сонце вже відчутно пригріває. З-під вологої землі пробиваються паростки молодої трави, на гілках набухають бруньки, всюди все оживає. Небо чисте і ясне, без жодної хмарини, після довгої зими вражає своєю блакиттю. Промені сонця грають на дахах будинків, на вікнах проїжджаючих машин. Все місто з приходом весни змінюється: усюди все розцвітає, повітря наповнене ароматами квітів.

Власний твір-опис на тему “Пробудження весни” Ви может написати в коментарях, щоб допомогти одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы