Опис бджіл

 

Твір опис бджоли у художньому стилі розповість як виглядає бджола. Короткий опис бджіл можна доповнити цікавими фактами.

Опис бджіл

Всі знають, як виглядає бджола і яку величезну користь вона приносить людині. У природі налічується понад 20 000 видів цих комах. Їх зовнішній вигляд і спосіб життя викликає захоплення і подив. Навколишнє середовище бджіл – вся планета, де є рослинність, крім Антарктиди.

Розміри бджоли можуть відрізнятися в залежності від виду. Карликова особина – від 2 мм, індонезійська мегахиліда досягаэ 3,9 см.

Зовнішній вигляд бджоли яскравий і привабливий. Тіло має яскраве, смугасте жовто-чорне забарвлення. Тулуб розділений на три частини: верх – голова, середина – груди, низ – черевце. Крила розташовані на спинці грудного відділу. На голові бджоли розташовані очі, вусики і ротовий апарат. Ще у бджілок є три пари лапок і жало розташоване внизу черевця. Жалом бджоли боляче жалять, виділяючи при цьому отруту.

Комаха має також подовжений хоботок. Його бджола використовує, щоб висмоктувати нектар. Дуже цікавий процес переробки нектару в мед. Рідина потрапляє в зоб особини і там переробляється в мед, який бджола у вулику відкладає в стільники.

Їжею для цих трудівників служать пилок і нектар рослин, з ними комахи отримують необхідні поживні речовини і енергію. Бджіл розводять пасічники, для отримання меду. Вони підгодовують комах цукровим сиропом і солодким медовим тістом. Але не всі види бджіл є медоносами.

Спосіб життя бджіл в нагадує мурашиний. Вони також живуть великими і дружними сім’ями, чисельність яких сягає 70-80 тисяч. Вони дисципліновані і працелюбні.

У бджолиній сім’ї певні особини виконують свої обов’язки.
Матка – бджолина королева. Вона відкладає яйця, щодня кладка досягає від 1 500 до 2 500 тисяч. Тільки вона займається продовженням бджолиного роду. Якщо вона втрачає ці здібності, то її замінюють принцесою.

Інша частина сімейства – робочі бджоли. Вони добувають мед. Крім цього, трудівниці захищають територію, зайняті прибиранням і вигодуванням потомства.

Трутні – їх завдання полягає в тому, щоб дати своє насіння матці, для кладки яєць. Вони не добувають мед, а їдять те, що приносять робочі бджоли. Після настання холодів їх виганяють з вуликів.

Спосіб життя бджоли своєрідний і цікавий. Вивченням цього сімейства комах займається наука – апіологія.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы