Розповідь про мальви

 

Розповідь про мальви Ви можете підготувати використовуючи опис мальви та викладену інформацію про цю квітку.

Розповідь про мальви

Заснули мальви коло хати.

Їх місяць вийшов колихати.

І тільки мати не засне,

Жде вона мене

Напевно, всі чули про мальви. Та, чомусь, мало хто знає, як саме виглядає українська красуня. Це зумовлено другою назвою чарівної квітки. В народі її ще називають ружею, тобто трояндою.

Справді, зовні квітка чимось схожа на троянду. Така ж велична й така проста в розумінні. Пелюстки мальви схожі на сердечки, що туляться один до одного, утворюючи пишний капелюшок. Виглядають голівоньки в капелюшках з-за парканів то червоним, то рожевим, то білим кольорами. І такі вони вже ніжні, легкі, особливі. Квітки багаті на пилок, тому бджоли-трудівниці так їх полюбляють.

Мальви – справжні красуні в саду. Видно їх здалеку. На високій стеблині до десяти таких квіток. Тому не дивно, що українська ружа ще з давніх-давен прикрашає людські подвір’я. Її полюбили за простоту і вміння радувати око. Навіть найбідніша оселя набуває пишності та охайності з мальвами біля ганку. А ще у народі кажуть, що під час великого голоду люди їли ці квітки, тим самим рятуючись від голоду.

Тож, мальви – це символ любові, любові до Батьківщини, її народу. Без мальви не було б села, а без села – України. І де б не були українці, в яких далеких краях, ці прекрасні обереги завжди нагадували про рідну землю, рідну хату та завжди молоду неньку.

Власний твір “Мальва – символ України” Ви можете залишати через форму коментарів, щоб допомогти своїм одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы