Опис тигра

 

Якщо вам потрібно написати опис тварини тигра українською мовою в науковому чи художньому стилі, пропонуємо використати наступну статтю, доповнивши її власними знаннями.

Опис тигра

Тигр є найбільшою і найважчою з диких кішок, але різні його підвиди сильно розрізняються за розмірами і масою тіла. Материкові підвиди тигра крупніше острівних. Найбільшими з них є індійський ( бенгальський ) і амурський ( уссурійський, сибірський ) підвиди. Самці яких можуть досягати до 2,3-2,5 м, а в окремих випадках до 2,6-2,8 метрів в довжину без хвоста і важити до 275 кг, а в окремих випадках до 300-320 кг. Довжина тіла без хвоста у різних підвидів коливається від 1,4 до 2,8 м. Хвіст 60-100 см. ( у амурського до 110-115 см).

Висота в холці до 1,15 м. Дорослий самець в природі зазвичай важить від 180 до 250 кг ( амурський за сучасними даними в середньому в межах 180-200 кг, Бенгальська в середньому – 220 кг, бенгальська мешкає в північній Індії та Непалі – 235 кг. ) Самки звичайно помітно менше самців, у амурського і бенгальського підвидів досягаючи маси 100-181 кг.

З урахуванням існуючих шести підвидів тигрів, середня вага самця як виду становить близько 170 кг, самки близько 115 кг.
Рекордна зафіксована маса тигра належить бенгальському тигру, застреленому в північній Індії в 1967 р. , яка складала 388,7 кг. Рекордна маса амурського тигра становила 384 кг, але перебуває під сумнівом, тому що надана з документально непідтверджених або вторинних, третинних джерел. Рекорд в неволі 423 кг у амурського тигра.

Довжина черепа тигра перевищує 200 мм. Задні кінці носових кісток заходять за лінію решт верхньощелепних кісток.
Дорослий тигр, як і більшість інших котячих, має 30 зубів. На верхній і нижній щелепі по 6 різців, 2 ікла; на верхній щелепі – по 3 премоляра і 1 моляр; на нижній щелепі – по 2 премоляра і 1 моляр.

Добре розвинені ікла, довжина яких може досягати 8 см, допомагають тигру вбивати здобич. Довгий і рухливий язик оснащений з боків особливими горбиками, які покриті ороговілем епітелієм і дозволяють відокремлювати м’ясо від скелета жертви. Ці горбики також допомагають при « вмиванні ».

Основний тон забарвлення тигрів коливається від іржаво -червоного до іржаво -коричневого; живіт, груди і внутрішня поверхня лап світлі. Також є світлі відмітини на тильній поверхні вух. Тіло вкрите смугами, колір яких варіює від коричневого до повністю чорного. Форма і відстань між ними відрізняється у різних підвидів, але більшість тигрів має більш ніж 100 смуг.

Розташування смуг є унікальним у кожної окремої тварини, і, таким чином, може бути використано для ідентифікації окремих особин, аналогічно відбитками пальців у людей. Дана особливість іноді використовується дослідниками для ідентифікації в дикій природі окремих особин, за якими ведеться спостереження. Основною функцією смуг є маскування хижака при полюванні. Характерне захисне забарвлення тигра дозволяє йому залишатися непоміченим в заростях. Вона варіює в різних географічних районах і служить однією з підстав для виділення підвидів тигра. Смугастий малюнок присутній також і на шкірі, і, якщо збрити хутро, то на темних смугах відростає темна шерсть, і малюнок повністю відновлюється.

Тіло у тигра масивне, витягнуте, мускулисте, гнучке. Хвіст довгий, рівномірно опушений. Голова округла. Вуха невеликі закруглені. З боків голови баки. Волосяний покрив щільний і низький у південних підвидів, високий і пухнастий – у північних. На передніх лапах по 5 пальців, на задніх – по чотири, все зі втяжні кігтями.

Тигри мають добре розвиненим нічним зором, а за деякими даними, їм частково притаманне і колірне зір. Як і всі представники роду пантер, тигри, завдяки будові гортані і голосових зв’язок, здатний видавати рев, проте в основному він подає голос тільки в період парування.

Сподіваємось, що інформація надана в цій статті допоможе при написанні твору опис тигра.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0