Твір опис білочки

 

Твір опис білочки в художньому стилі допоможе написати дітям 2, 3, 4, 5 класу свій твір. Опис білочки для дітей можна доповнити цікавими фактами.

Твір опис білочки

Тваринний світ дуже багатий. Яких тільки тварин немає в природі. Усі вони живуть в навколишньому світі. Але всі в різних природних умовах. Для когось будинком є ліс, якісь звірі живуть в степах, комусь рідні гори.

Всім відомий лісовий звірок білка. Ця пухнаста, дуже весела і рухлива тварина є гризуном. Дійсно, ці милі звірятка їдять рослинну їжу – ягоди, горіхи, гриби, жолуді, плоди дерев. Однак, білочка може бути і хижаком. Якщо вона зустріне пташине гніздо, то розорить його і з’їсть пташенят.

Білки хоч і живуть в лісі, але в міських парках їх теж можна зустріти. Білка має невеликий розмір, але великий, пухнастий хвіст. Довжина тіла звірка 19,5-28 см, а її хвоста – 13-19 см (приблизно 2/3 довжини тіла). Вага білки невелика – 250-340 грамів.

Забарвлення її шерсті – рудувате або навіть коричневе. Голова у білочки округла, з великими чорними очима. Вуха у білочки великі та витягнуті, з пензликами на кінці. Лапки сильні, з гострими кігтями. За білками дуже цікаво спостерігати. Вони спритно скачуть по деревах і пересуваються по землі.

Цей звір відрізняється кмітливістю і спритністю. При цьому білки забудькуваті. Якщо білка, роблячи запаси на зиму, закопає горіхи в землю, то вона може і не згадати про них. А з них виростають потім нові дерева. Так само тварина забуває і про інші свої припаси – шишки, жолуді та різні плоди. А взимку вона змушена харчуватися тим, що припасли інші гризуни – бурундуки та миші.

Коли білочки живуть в парках, то вони не соромляться брати їжу в людей, які пригощають їх насінням та горішками.

Живе білка в гнізді, яке робить з гілочок і моху, а для зручності вистилає всередині пір’ям і шерстю.
Білки змінюють свої шубки. Вони линяють два рази в рік, а їх хвіст всього один раз.

Потомство білки народжує два-три рази на рік. Турбується про малят лише мама. У разі небезпеки білка переносить своїх дитинчат в більш тихе і спокійне місце.

Власний твір опис “Білочка” Ви можете написати в коментарях)

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы