Науковий опис троянди

 

Троянда – найулюбленіша та найпопулярніша квітка в багатьох країнах. Часто для твору потрібно написати науковий опис троянди, ви можете використати наведений в цій статті опис чи доповнити його на свій огляд.

Науковий опис троянди

Троянда — рослина з різноманітною будовою квіток, суцвіть, плодів, листків. Троянда росте у вигляді кущів до 2 метрів заввишки. В усьому світі відомо близько 6 000 сортів троянд.

Листя більшості видів троянд 5-15 сантиметрів завдовжки, перисті. Листя, як правило, має зубчасті краї, і часто кілька шипів на нижній частині.

Квіти більшості видів троянди мають 5 пелюсток. Під пелюстками 5 чашолистків (у деяких випадках — 4). Забарвлення квіток від білого до темно-червоного кольору. Квітки бувають одного кольору, змішаних кольорів, багатобарвні та смугасті. У більшості видів і сортів квітки ароматні.

Плоди троянди мають ягодоподібну структуру, та мають загальну назву шипшина. Більшість різновидів троянди має червоні плоди, але деякі мають темно-пурпурові, навіть чорні шипшини.

Хоча гострі вирости, які покривають стовбур, або стеблину троянди, зазвичай називають «шипи», насправді вони звичайні колючки — вирости епідермісу (зовнішнього шару тканини стебла).

Троянди є дуже цінні та використовуються у декоративному садівництві, у парфумерії, у косметиці, у медицині, у флористиці.

Ось, такий науковий опис троянди, а якщо ви можете його доповнити чи маєте ідеї як розширити статтю, лишайте їх в коментарях.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы