Твір-опис дельфіна

 

Твір-опис дельфіна Ви можете скласти використовуючи поданий варіант.

Опис дельфіна на українській мові

Якби мене запитали, яку розумну тварину я знаю, то, безумовно, назвала б дельфіна. Так-так, тварина, вам не здалося. Адже мало хто знає, що дельфін – зовсім не риба, а водна тварина. Тому це «диво природи» є одним із найзагадковіших у водній імперії та надзвичайно інтелектуальним.

Дуже часто дельфінів називають сиренами моря. Все це пояснюється широкою амплітудою звуків. Так тварини розпізнають один одного й збираються у зграйки. Особливістю є те, що вони здатні до самопожертви. І за свого родича будуть битися до останнього.

Дельфіни мають цікаву будову, адже за своїми розмірами близькі до людських. Їх голе міцне й мускулисте тіло з розвиненими плавниками дозволяє надто швидко рухатись у воді. Досить гарно виражено перехід між носовою і лобовою частиною. Хоча носа як такого немає, адже він зрісся в одну ніздрю, та це не заважає вільно дихати на глибині. Дельфінячі очі крихітні, мов намистинки. Тому навколишній світ вони сприймають через звуки.

Ці сміливі тварини чомусь дуже полюбили людину. Це чудово можна побачити в дельфінаріях. Вони прудко вистрибують із води та з радістю вітаються. А ще піддаються дресируванню.

Дельфіни вже давно стали символом моря. Про них існує безліч легенд. Вони рятують тих, хто просить про допомогу в морі. А також дельфіни – безцінні супутники моряків, проводжають їх у далекі морські походи.

Власний твір про дельфінів Ви можете лишити в коментарях, щоб допомогти одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы