Твір-опис калини

 

Скласти опис калини 3 клас може використовуючи подані варіанти. Опис калини в художньому стилі

Твір-опис калини

Ще здавна калину вважають символом українського народу. Недарма ж кажуть, що без верби і калини нема України.

Калина – це пишний і невисокий кущ. Із приходом весни радує людське око ніжним яскраво-білим цвітом, немов сукня в нареченої. Згодом квіточки починають набухати й перетворюватися на зелені кетяги. Пройде зовсім трохи часу і ними будуть ласувати і люди й птахи.

Коли за вікном уже прохолодні дні, осінь давно стоїть на порозі, а вітер розстелив навколо різнокольорову ковдру, калина стає по-особливому гарною. В цей період вона палає багряними фарбами, а налиті сонцем ягоди стають червоного кольору. І хоч вони мають дещо терпкий присмак – поласувати калиною люблять усі. Взимку під білою ковдрою снігу ягідки морщаться. Тепер із них можна сміливо готувати смачне варення або ж використовувати як лікарський засіб.

Люди калину дуже люблять, тому завжди садять її біля хати, щоб цвітом милувала і від застуди допомагала.

Твір про калину як символ України

Українці споконвіку любили калину. Садили її біля хати, у садку, над річкою, у полі. Калина любить сонце та українську землю. Її червоні кетяги видно здалеку. Про калину складають пісні та легенди. Є таке прислів”я:” Без верби та калини нема України!” Калина є символом чистоти та вірності. Дівчата прикрашають нею весільні вінки. Калина – символ України!

Власний опис рослини “Калина” Ви можете додати через форму коментарів.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы