Опис жирафа

 

Опис жирафа в художньому чи науковому стилі допоможе написати твір про цю тварину.

Опис жирафа на українській мові

Жираф – найвищий наземний ссавець на планеті. Висота жирафа досягає 5,5 – 6,1 метрів. Вага жирафа самця може коливатися від 500 кг до 1900 кг, а серце важить цілих 12 кг. Дитинча народжується з вагою 50 – 55 кг і зростом близько 2 метрів.

Жирафи мають плямисте забарвлення. Воно змінюється в залежності від місця проживання. Характерні для жирафів плями можуть бути маленького, середнього або великого розміру. Колір плям варіюється від жовтого до чорного. Протягом усього життя жирафа, малюнок залишається незмінним. Але в залежності від сезону і здоров’я тварини, колір шерсті може бути змінений.

Жираф має довгі і міцні ноги. При цьому передні ноги довші задніх. Шия складається з семи подовжених хребців. Спина у жирафів похила, хвіст тонкий і довгий, близько 76-101 см. Чорна китиця на кінці хвоста використовується тваринам для позбавлення від настирливих мух та інших комах.

Роги жирафа є кістковими виступами, покритими шкірою і шерстю. На лобі часто зустрічається кістковий наріст, який помилково приймають за середній ріг. Очі у них великі, а язик чорний і довгий для кращого захоплення їжі з самих верхівок дерев.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы