Опис пролісків

 

Опис проліска у художньому стилі чи науковому Ви можете написати використовуючи подані варіанти творів.

 

Пролісок квітка опис

Найперша квітка, що зацвітає навесні – це пролісок. Це маленька, але мужня рослинка має тоненьке стебельце з малесенькими видовженими листочками, що розташовані попарно.

Квіточка проліска має ніжні, видовжені, загострені на кінці пелюстки синього кольору. У неї ніжні, ледь чутні пахощі.

Ця рослинка така тендітна, що незрозуміло як вона пробиває корку весняного снігу і витримує такі нічні морози.

Опис про пролісок

Поміж дерев зігріті першими сонячними променями з’явиляються проліски. Ці маленькі тендітні квіточки вперто і наполегливо давно пробивають собі дорогу крізь окуту морозами землю і товстенний килим торічних листів. Проліски не одразу можна помітити. Їх висоти досягає всього 10-15 сантиметрів від землі. Ці квіточки такі маленькі і сором’язливі ніби ховаються від наших очей.

Квіточка проліска має ніжні, видовжені, загострені на кінці пелюстки синього кольору. У неї ніжні, ледь чутні пахощі.

Ця невеличка квіточка здолала великі труднощі заради короткого життя у лісі. Її ніжність і тендітність закликає людську душу оберігати і доглядати природу. Якщо побачите пролісок у лісі, не зривайте його. Він занесений у Червону книгу

Твір-опис проліска

З пробудженням природи навесні квітне багато квітів. Серед них пролісок.
Ця квітка дуже тендітна, маленька, але перша пробиває свій погляд жовтою серединкою, немов оченятком, до теплого сонця. Вона має три видовжені пелюстки. Вони бувають білого та блакитного кольорів. Листочки зелені та довгі, немов стрілки. Пахне тонким п’янким ароматом.
Пролісок занесено до Червоної книги.

Текст опис проліска

Ледве навесні сходить сніг і оголюється земля, підіймають свої голівки до сонця проліски. Це маленькі яскраво-сині або сніжно-білі квіточки, схожі на дзвіночки, нахилені долу, з насичено зеленим вузьким листячком. Взагалі-то проліски ростуть у лісах, це навіть чути з їхньої назви, але зараз багато людей вирощують їх у своїх садах. Проліски дуже красиві, яскраві, вони не бояться холодів. Тому вони першими сповіщають нас про скорий прихід весни. У лісі вони ростуть цілими галявинами. Сині нагадують глибоке лісне озеро, а білі схожі на островок чистого нерозталого снігу.

Опис проліска

Проліски є справжньою окрасою весняного лісу. Ці дивовижні квіти називають вісниками весни. Вони квітнуть навіть при нульовій температурі! Виявляється, що в цей час температура всередині квітки-близько восьми градусів тепла! Вона влаштована так, що її чашечка, немов маленьке дзеркальце, вбирає сонячне проміння.

Не страшні проліску нічні приморозки: він здатен витримати й десятиградусний морозець.

В Україні проліски ростуть у Карпатах, у гірському Криму, Закарпатті. Їх ніжно-голубі квіти встеляють землю голубим килимом.

Власний художній опис проліска для дітей на українській мові Ви можете лишити в коментарях, щоб допомогти своїм одноткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0