Катерина Білокур "Богданівські яблука" опис

 

 

Картина “Богданівські яблука” опис

На картині Катерини Білокур зображені великі круглі яблука, які здаються дуже свіжими та соковитими. Яблучка лежать на м’якому полотні, яке схоже на строкату бабусину хустку. Таке враження, що бабуся кілька хвилин тому назбирала їх для своїх дітей та онуків і дбайливо загорнула у хустку.

Кожне з намальованих яблук все літо висіло на дереві. Виблискуючи на яскравому сонці червоними щоками, плоди наповнилися чудовим запашним ароматом. Прекрасний ніжний запах стиглих яблук з домашнього саду неможливо сплутати ні з чим. А дивовижний, трохи кислуватий смак цих улюблених усіма фруктів краще меду.

На задньому плані зображено похмуре небо, під яким розкинувся мальовничий зелений сад. На одній з квітучих гілочок сидять дві маленькі пташки, які гармонійно доповнюють картину. Неласкаве синьо-сіре небо контрастує з квітучими деревами та яскравими кольорами яблук й робить їх більш виразними.

Картина «Богданівські яблука» демонструє високий професіоналізм та художню майстерність Катерини Білокур.

Катерина Білокур “Богданівські яблука” опис картини

Переді мною зображення картини відомої української художниці — Катерини Білокур “Богданівські яблука”. Одразу ця картина надихає на мрійництво, чомусь, мені вона нагадує дитинство.
А й справді! Як солодко, коли тебе пригощають такими соковитими яблуками, які ніби заграють до тебе. Вони унікальні, бо мають червоні цяточки. На картині яблука зображені на ковдрі, а навколо квітнуть дерева та пташки. Весна! Світ оживає, він благоденствує та пахне, як соковиті богданівські яблука.Життя і творчість Катерини Білокур є складовою частиною мистецтва України. Художня спадщина відомої народної майстрині вирізняється самобутністю і неповторністю. Вона вражає своєю органічністю поєднання професійного і народного. Рідкісний талант Катерини Білокур проявився у декоративному розписі. Унікальне за своїми художніми якостями відтворення форм живої природи становить гордість національної культури України і прикрашає зали багатьох музеїв світу.

“Богданівські яблука” опис картини

На картині “Богданівські яблука” Катерини Білокур поєднано два жанри – натюрморт і пейзаж.
На передньому плані зображений натюрморт. На селянській хустці розкладено достиглі яблука.
Яблука, мов маленькі сонечка, освітлюють картину.
Хустка схожа на крило голубого птаха.
Милуючись картиною, відчуваєш духмяні пахощі достиглих соковитих яблук.
Фоном для натюрморту є розквітлі яблуневі гілки.

****

Переді мною картина відомої української художниці – Катерини Білокур “Богданівські яблука”. Одразу ця картина надихає на мрійництво, чомусь, мені вона нагадує дитинство.
А й справді! Як солодко, коли тебе пригощають такими соковитими яблуками, які ніби заграють до тебе. Вони унікальні, бо мають червоні цяточки. На картині яблука зображені на ковдрі, а навколо квітнуть дерева та пташки. Весна! Світ оживає, він благоденствує та пахне, як соковиті богданівські яблука.

***

На картині Катерини Білокур зображені стиглі яблука, налиті соком, немов справжні. Їх боки позолотило сонечко, і кожне з них так і хочеться скуштувати. Яблука лежать на м’якому полотні, яке схоже на строкату бабусину хустку. Таке враження, що бабуся кілька хвилин тому назбирала їх для своїх дітей та онуків і дбайливо поклала на хустку.

Вправно намальовані синички, що сидять на гілках яблуні. Ці пташки ніби живі, і можуть будь-якої миті злетіти. Квітучі гілки яблуні теж динамічно переплітаються, майже рухаються.

Кожна квіточка, гілочка, ягідка в рослинному світі художниці любовно, ретельно виписані, виділені, обведені світлим обідком.

Власний опис картини Катерини Білокур “Богданівські яблука” Ви ножете надіслати через коментарі, щоб поділитися з іншими)

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы