Панда (опис для дітей)

 

Твір-опис панди на українській мові для дітей допоможе згадати як виглядає панда і які її особливості. Опис панди (червоної або великої) можна написати використовуючи цей приклад.

Опис тварини панда

Ця весела тварина трохи нагадує ведмедя. Для нас панда екзотичний представник природного світу. Довжина її тіла становить від півтора до двох метрів, а вага від 17 до 160 кілограмів. При цьому самець більший і важчий самки.

Тварина відрізняється незграбністю і своєрідним чорно-білим забарвленням. Очі, вуха і лапи чорного кольору, а інша частини тіла – білі.

При народженні ці особини мають білий колір.

На масивній голові добре видно два невеликих стоячих вуха. Є у панд і короткий хвостик довжиною дванадцять сантиметрів. На товстих, коротких чорних лапах у панд гострі кігті, з допомогою яких вони чіпко підіймаються на дерева, тримають бамбукові листя і захищаються в разі потреби. Хутро у них густе і тепле. Незважаючи на свої великі розміри панди дуже милі. Коли тварини виростають, то досягають розмірів великого чорного ведмедя.

Харчуються тварини бамбуковими листям, квітами, грибами і різними корінцями. За день панда з’їдає до п’ятдесяти кілограмів бамбука. Тому в народі панду називають бамбуком ведмедем. Хоча вченими доведено, що панда – це єнот великого розміру.

Середовище існування панд обмежене тими місцями, де у великій кількості росте бамбук. В основному в прохолодних і сирих лісах Центрального і Південного Китаю.

У денний час доби ці тварини відпочивають в місцях, недоступних для сонячного світла, в основному в дуплі. Вночі панди сплять і зайняті вживанням їжі, тобто бамбука.

Прийом їжі триває надзвичайно довго – шістнадцять годин. Тваринам необхідно підтримувати свою велику вагу.

Ці тварини віддають перевагу жити на самоті. У пари вони об’єднуються лише для народження потомства. Попередньо, панди готують комфортний барліг, вистеляють його листям і гілками. В основному у них народжуються один або два ведмежати. Самка вигодовує одного малюка, що міцніше, а решта слабших приречені на загибель.

Ці тварини занесені до Червоної книги. У Китаї за вбивство панди людину засуджують до смертної кари.

Опис панди в художньому стилі Ви можете додати через форму коментарів, щоб допомогти своїм одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы