Твір опис про мишку

 

Твір опис миші 2 клас може використати, щоб підготувати власну роботу про цю тварину. Опис миші для дітей можна доповнити цікавими фактами.

Опис миші

Коли Оленка прокинулась одного суботнього ранку, то побачила на столі велику банку. А в тій банці було щось маленьке й сіре. Дівчинка спочатку злякалась, але потім зрозуміла, що звірятко її боїться ще більше, ніж вона його, тому підійшла познайомитись.

Маленьке сіре звірятко намагалось заховатись у ваті, що її хтось поклав у банку. Мабуть, щоб звірятко не змерзло, подумала про це Оленка. Дівчинка з цікавістю почала роздивлятись його. Тепер вона побачила, що звіреня не зовсім сіре – воно має щось коричневе у своїй шубці. Коли тваринка трохи заспокоїлась, то дівчинка змогла її роздивитись краще.

Вона мала довгий хвіст – майже як усе її невелике тіло, і чорні намистинки-оченята. Окрім того маленькі лапки звірятка була з величенькими кігтиками, якими воно шкрябало банку. На мордочці звіря мало великі вусики – майже як його голова, і носик, який постійно рухався – видно звірятко постійно щось нюхало.

Тут прийшла мама і розповіла, що це звірятко зветься хатньою мишею і її впіймав тато уночі, коли вона залізла прямо на стіл і їла хлібні крихти, що там лишились. Виявляється, ця мила тваринка – великий хитрун і шкідник – вона їсть усе, що може знайти в домі, до того ж робить великі нори у стінах і псує меблі своїми гострими зубками. Мама сказала, що миші – найрозповсюдженіші тварини на усій планеті – вони живуть на усіх материках окрім Антарктиди. Щоб миші не псували домашнього майна і не їли продукти, люди заводять вдома кішок, щоб вони ловили мишей.

Оленка поцікавилась чи заведуть вони кішку і що ж будуть робити з мишеням, адже, якщо воно робить таку велику шкоду, його краще винести геть з хати. Мама відповіла, що мишку винесуть за двір, де вона побіжить до своєї сестри миші польової, яка живе в полях і риє нірки в землі. А кішку тепер вони обов’язково заведуть.

Оленка, хоч і засмутилась, що доведеться розпрощатись з милим маленьким мишеням, але дуже зраділа, що мама вирішила завести вдома кішку – дівчинка давно мріяла про пухнастого друга, тому була навіть вдячна мишеняті за такий його вплив на маму.

Розповідь про мишку 2 клас може використати, щоб знайти інформацію про життя цих тваринок.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0