Ворона сіра: опис

 

Науково-популярний текст-опис про ворону допоможе згадати як виглядає ворона і які її особливості. Ворона сіра опис птаха можна доповнити цікавими фактами.

Ворона сіра: опис

Ворону можна часто побачити на вулицях міста. Її гучне каркання лунає по всій окрузі. Гніздяться ці птахи на деревах і в парках. Їх численні гнізда помітно здалеку. Цим птахам не вистачає їжі в лісі, і вони в пошуках легкої здобичі, перебираються жити ближче до людей.

Ворона сіра – досить великий птах з оперенням сіро-чорного кольору. Статура у неї щільна. Дзьоб їх тупий і широкий. Тіло у неї сіре, а голова, крила і хвіст – чорні. Ворони мають досить довгі лапки. Птахи мають гострий зір.

Довжина тіла сірої ворони близько 50 см. Вага цього пернатого від 46о до 735 грамів, а розмах крил може сягати 1 метра. Тривалість життя ворони 35-50 років, так що ворони 200 років можуть жити тільки в казках.

Ворони вживають тваринну і рослинну їжу. У місті вони можуть харчуватися харчовими відходами.

Ці птахи славляться своїм поганим характером. Вони нахабні й зухвалі. Можуть розоряти чужі гнізда. Вони володіють завидною кмітливістю, розумом і винахідливістю. У разі відлякування їх палицею, ворони проігнорують ці дії. Але якщо побачать в руках людини рушницю, оцінять критичність ситуації і полетять. В інтернеті можна побачити цікаві відео, де ворони катаються по снігу з даху будинків, розмочують суху їжу в калюжі, крокують по пішохідній «зебрі» разом з людьми. Це говорить про надзвичайний розум цього птаха. А ще ворони люблять розваги та ігри. Вони можуть дратувати собак і кішок.

З настанням весняного сезону ворони перебираються в ліс. Там вони готуються до появи потомства. Ворони – турботливі батьки. Вони створюють пару на все життя. Гнізда птахи споруджують з гілок, глини і землі, вистеляють їх пухом, травою і мохом.

У період, коли самка висиджує яйця, самець охороняє територію від ворогів. Виявляє він при цьому неабияку хоробрість.

Після того як пташенята підростуть і зміцніють, вони залишають своїх батьків, щоб почати самостійне життя. Приєднавшись до зграї, вони живуть в лісі. Восени ж перебираються в місто, щоб пережити холоди.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы