Твір опис жирафи 2 клас

 

Опис жирафа в художньому стилі на українській мові допоможе згадати як виглядає жираф і які його особливості. Опис жирафа для дітей можна доповнити цікавими фактами.

Твір про жирафу 2 клас

Кожна тварина має свої, часом кумедні, особливості. Ось і подивившись на жирафа, мимоволі посміхаєшся. Це ссавець, парнокопитна тварина, яку знають всі люди на планеті. Жирафи неймовірно високі, їх зріст сягає 6 метрів. Тому це найвищі наземні тварини на нашій планеті.

Характерна особливість жирафа – його неймовірно довга шия. Вона становить третю частину довжини всього тіла. Великий зріст і довга шия дають змогу тварині діставати собі їжу з високих дерев. Користуються вони при цьому своїм довгим м’язистим язиком. Цей орган досягає майже півметрової довжини. Важать жирафи теж багато – близько 1 тонни.

Шерсть тварини має своєрідне, красиве забарвлення – темні плями на світлому жовтому фоні. У кожного жирафа малюнок індивідуальний, і є неповторним. На голові у тварини два ріжки, обтягнуті шкірою. Великі очі виразні, відтінені довгими віями. Поруч з ріжками розташовані вушка. На шиї росте грива. Є хвіст з пензликом.

Ноги у жирафів теж довгі і тонкі. Але це не заважає їм швидко бігати і досягати швидкості 60 км /год. Відрізняються тварини спритністю і стрибучістю. Їх стрибок може досягати 1,5 м висоти.

В їжу, жирафи вживають рослинність – акацію, пагони абрикоса, мімозу. Якщо тварини довгий час харчуються соковитими листям, то вони можуть обходитися без води. Але, на водопої ссавець може за один раз випити 38 літрів води відразу.

Цих тварин можна побачити у багатьох зоопарках світу, але навколишнє середовище проживання жирафів – це Африка, південний схід пустелі Сахара.
Тримаються тварини невеликими стадами, хоча можуть жити і поодинці. Поруч з ними можна зустріти зебр і антилоп.

Хижі тварини (гієни, леви, леопарди) є ворогами цієї тварини. В основному їх здобиччю стають дитинчата парнокопитних.

Сімейну пару жирафи не створюють. Самцеві властиво мати гарем. Вагітність самки триває 14-15 місяців. Частіше за все дитинча народжується в суху погоду, що дозволяє йому спокійно розвиватися. Народжують самки стоячи, тому новонароджений падає з висоти приблизно 2 м.
Незважаючи на нечисленність популяції жирафів, вони не вважаються зникаючими.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы