Опис слона для дітей

 

Опис тварини слон допоможе згадати як виглядає слон і які його особливості. Твір опис про слона для дітей можна доповнити цікавими фактами.

Опис африканського слона

Найбільші ссавці, які живуть на суші – слони. Навколишнє середовище – Африка.

Важать слони в середньому 12 тонн. Зріст – більше 3 метрів, а довжина тіла досягає більше 7 метрів.

Шкіра тварини темно-сірого кольору, має товщину 2-4 см і порізана мережею зморшок. Молоді слони покриті темним волоссям, яке з віком витирається, тільки на кінці хвоста залишається довгий чорний пензлик.

Хобот цієї тварини викликає здивування кожного, хто бачить слона. Він нагадує довгий шланг. Хобот – зрощена верхня губа і ніс. Цей орган виконує багато функцій. Слон ним добуває їжу, набирає воду для купання і пиття, піднімає і переносить різні предмети. Також хобот служить органом нюху. Близько хобота розташовані бивні. У слонів також є хвіст з пензликом.

Не менше здивування викликають великі вуха слона. Розташовані вони по боках великої голови і виконують функцію терморегуляції. У вухах розташована судинна кровоносна система, кров, що проходить по ним, охолоджується і коли вона досягає інших органів, охолоджує і їх. Очі у слонів маленькі, зір слабкий, але зате хороший слух.

Слони воліють жити в тропічних лісах і саванах.

Харчуються слони травою, листям, корою дерев і різними плодами. Щодня ці тварини з’їдають до 300 кг рослинності і випивають 300 літрів води.

Живуть слони групами, які складаються з самки-ватажка, декількох молодих самок і їх дитинчат. Самці ж тримаються своїх груп, лише зрідка приєднуючись до стада самок. Слониха зазвичай народжує одного малюка. Протягом п’яти років, слоненя живе поруч з матір’ю, харчуючись її молоком. Після цього дитинча починає їсти звичайну рослинну їжу.

Рідко можна побачити слона, який швидко біжить. Хода у них повільна, але якщо виникне необхідність, вони розвивають швидкість до 40 км /год. А ще вони не вміють стрибати.

Слони чудові плавці. Проплисти велику відстань для них не проблема. Ще вони дуже люблять купатися, набравши воду в хобот, вони поливають себе немов з душу. Слонам доводиться приймати грязьові ванни. Так вони захищаються від комах і різних паразитів. При висиханні грязь утворює скориночку, роблячи шкірний покрив слона недоступним.

Ці великі тварини говіркі, вони ревуть, сурмлять і верещать. При цьому їх рев чути на відстані до 10 км.
Тривалість життя слонів близько 60 років.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы