Зебра опис для дітей

 

Опис про зебру на українській мові допоможе написати твір про те як виглядає зебра і які особливості має тварина. Зебра опис тварини можна доповнити цікавими фактами.

Зебра опис для дітей

Зебра – незвичайна тварина, смугаста конячка, чорно-білого кольору. Зона проживання – Африка.
Чому ж у неї такий дивний наряд? Таке помітне забарвлення допомагає зебрам пізнавати одна одну з далекої відстані.

Довжина тіла досягає більше двох метрів. Вага 300-350 кг. Самці більші. У зебри є хвіст середньої довжини (50см). У тварин кремезна статура з короткими ногами, що закінчуються копитами. Грива у зебр щетиниста.

Зір у тварин слабкий, але гарний нюх, тому вони відчувають небезпеку, що наближається.
Їдять зебри переважно траву. Щоб знайти пасовища з хорошою рослинністю і водопоєм вони змушені здійснювати тривалі подорожі по жаркій савані, яка випалена сонцем.

З стадами зебр можуть пастися антилопи, жирафи, страуси. Хижаки можуть напасти на них в будь-який момент.

Зебра не беззахисна тварина і зможе витримати натиск ворога. Під час нападу вона б’є ворога передніми ногами, і намагається вкусити зубами. Стаду зебр під силу здолати напад лева.

Тварини живуть табунами, в кожному з яких є сильний ватажок. Якщо ж зебри готуються до кочівлі, вони збираються в стада з великою кількістю особин.
Коли тварини йдуть на водопій, вони слідують за досвідченою кобилицею. Далі йдуть жеребці і самки. Ватажок-жеребець замикає стадо.

Бігають зебри не дуже швидко, але при необхідності можуть розвинути швидкість до 80 км/год. Щоб врятуватися втечею від хижаків тварини застосовують особливу тактику – біг зигзагом.
Сім’ю зебри створюють одну на все життя.

Цікавим є той факт, що лошата впізнають свою маму по характерному малюнку смуг. У кожної самки він своєрідний і властивий тільки їй. Щоб малюк не сплутав матір зі сторонньою зеброю, в перші дні після народження матір нікого не підпускає до нього. Лошата знаходяться під захистом всього стада. Їх опікують та оберігають дорослі тварини.

У природних умовах зебри живуть 25-30 років, в неволі – близько 40.

Автор твору – Гнатюк Юлія (J-G)

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы