Опис птаха орла 4 клас

 

Текст опис про орла допоможе скласти твір. Твір опис про орла для дітей можна доповнити цікавими фактами.

Опис про птаха орла

Хижий птах – орел. Відноситься до сімейства яструбових. Довжина його становить від 60 до 85 см, а вага близько 2,5 – 5,2 кг. Самки більші, ніж самці.

Колір забарвлення орлів – темно-бурий. Для молодих особин характерні більш світлі відтінки. Дзьоб і кігті чорні. Потужний дзьоб має загострену донизу верхню частину. Ним вони швидко розбирають свою їжу. Ноги жовтого кольору. У птаха є короткий хвіст та крила довгі (51-65см). Їх розмах – понад два метри. На крилах є поперечні сірі смуги, а у деяких особин зустрічаються руді плями на потилиці. Очі коричневі. Птахи мають гострий зір.

Орли мешкають переважно в Євразії і Африці. За межами цих континентів тільки два види орлів мешкають на півночі Мексики та півдні США, кілька видів в Центральній і Південній Америці і три в Австралії. Зимують орли в Африці, Індії і на Аравійському півострові. Ці птахи віддають перевагу відкритим степовим територіям і напівпустелям.

Гнізда ці птахи будують на землі або в кущах. Зазвичай вони збудовані з гілок і виглядають досить переконливо через великий розмір.

  • З роками орлине гніздо збільшується і може сягати 2 м заввишки і важити 1 т.


Орли, одного разу знайшовши свою другу половинку, живуть разом все життя. Зазвичай у пари з’являється 1-3 пташеняти. Протягом 40-45 днів самка висиджує кладку, в гнізді пташенята знаходяться близько 60 днів. Птахи довго піклуються про своїх малюків – годують і зігрівають. В 2,5 місяці пташенята стають самостійними.

Їжею для орлів служать дрібні гризуни, ховрахи, зайці, а іноді вони не гребують і падаллю.

З повітря хижі птахи виглядають здобич. При полюванні, також можуть бігати по землі, злегка підстрибуючи, розмахуючи крилами. Орли дуже витончені в способах видобутку їжі. Часом вони годинами ховаються в засідці біля нори дрібних гризунів, стоячи або лежачи. При появі дрібного гризуна (ховраха), швидко нападають на нього. При польоті, побачивши здобич, стрімко летять вниз і потужними кігтями хапають звірків.

  • Відомі випадки, коли швидкість орла у польоті досягала 130 км/год.

Художній опис птаха орла Ви можете доповнити через форму коментарів нижче, щоб допомогти іншим.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы