Опис носорога

 

Опис носорога допоможе дізнатися як виглядає носоріг і які його особливості. Носоріг фото і опис викладені нижче. Твір про носорога можна доповнити цікавими фактами.

Носоріг опис для дітей

Найбільша тварина на суші після слона – носоріг. Його назва говорить сама за себе. У цієї тварини є гострий ріг, який росте на носі.

Ріг у тварини один, але зустрічаються особини і з двома рогами, один з яких трохи менше. Ці нарости не з кістки, як здається, а з твердих, щільно спресованих волосин. Але, так чи інакше, ріг носорога є грізною зброєю.
Ці кремезні тварини, люблять водойми. Особливо їм властиво повалятися в бруді або болоті. Для них це порятунок від спеки.

Носороги мають вагу від 2000 кг, а довжина їх близько 2,5 м. У тварин є, схожий на коров’ячий, середньої довжини хвіст, на кінці якого красується пензлик. Загострені вуха на голові, середнього розміру.

У носорогів міцна і товста шкіра, яка утворює складки на тілі. Гуляє носоріг не один. Часто на його спині можна побачити птахів. Тварина ставиться до цього спокійно. Птахи, як санітари. Вони очищають шкірні покриви носорога від різних комах, кліщів. Коли ж наближається якась небезпека, птахи криком попереджають про це.

Очі у носорога маленькі, бачать він погано, але має добре розвинений нюх. По запаху тварини визначають і знаходять місця, де знаходиться багато смачної рослинної їжі.

Їжею для носорогів є листя, трава і плоди, які впали з дерева.
Коли носоріг ситий, він лягає спати. У такому вигляді тварина безпечна, але якщо його потурбувати, то можна побачити його гнів. Коли носороги біжать, то виглядають дуже страхітливо. При величезних розмірах і вазі, він досить рухливий і здатний розігнатися до 35-40 км /год. Врятуватися втечею від розлючено носорога, що мчить на тебе, не так і просто. Дієвий спосіб – відійти в сторону. Тварина просто не побачить свою жертву.

Носороги – тварини одинаки. В Африці можна зустріти нечисленні стада білих носорогів.
Тварини є ссавцями і вигодовують малюків протягом року.

Носороги відмінні плавці і стрибуни.

У дикій природі чисельність носорогів незначна. Збереглося лише п’ять видів. Познайомитися з ними ближче можна в зоопарках.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы