Опис квітки ромашки

 

Опис квітки ромашки допоможе написати свій твір та дізнатися багато нового про цю рослину.

Опис квітки ромашки

Ромашка росте в Європі, Євразії, Австралії, Південній Африці та в Америці. Назва цієї квітки виникла від слова «римський». Багато років тому ромашку називали Романовою травою, що з польської мови і перекладається «римська».

Квітка ромашки складається з жовтої середини і білих довгастих пелюсток. Вона схожа на маленьке сонечко або на парасольку. Цю квітку іноді навіть порівнюють з оточеним безліччю війок оком, яке стало круглим від подиву. На тонкому гіллястому стеблі ромашки багато вузеньких довгих листочків.

Особливо красива ромашка на світанку, коли її прикрашають діамантові крапельки роси. На ці чудові квіти раз у раз прилітають метелики або бджілки, щоб помилуватися ними. Ромашка володіє простою красою, але від цього здається ще більш чудовою.

Є різні види цієї рослини. Найбільш відома лікарська і садова ромашка.

Лікарська ромашка росте на полях, в городах, біля жител, на узбіччях доріг. Висота її до 60 см. Всі частини рослини сильно і ароматно пахнуть. Квітне ромашка з травня по вересень, плоди починають дозрівати в липні. Плід ромашки – це вигнута крихітна коробочка з насіннячком буро – зеленого кольору. Насіння з коробочок потрапляє в ґрунт і дає життя новим квіткам.

В медицині препарати на основі ромашки використовують при багатьох хворобах дорослих і дітей. Настої і відвари з цієї рослини допомагають при лікуванні застуди. Масло ромашки входить до складу ліків від нежиті. Чай з ромашкою допомагає при лікуванні шлунка.

Квітникарі вивели садову ромашку, яку можна побачити на клумбах. Вона подобається багатьом садівникам. Квіти цієї рослини набагато більші, ніж у лікарської ромашки, але без сильного аромату. Лікувальних властивостей у садової ромашки немає. Вона добре росте на сонячних місцях.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы