Їжак опис для дітей

 

Їжак опис тварини розповість як виглядає їжак і про його особливості. Їжак вухатий опис для дітей можна доповнити цікавими фактами. Їжак звичайний опис для дітей допоможе підготуватися до уроку.

Їжак опис для дітей

Одна з найбільш цікавих і кумедних тварин – їжак. Цей звір весь утиканий колючками, що при його вигляді в голові виникає думка про те, як же йому живеться в такій незвичній шкірці. Живуть їжачки в листяних, змішаних лісах і степах. Можна зустріти і в міських парках, і в межах міста. Для людини вони не представляють небезпеки. Злякавшись чого-небудь, їжачок ховається, скрутившись клубком. Колючі голки не підпускають до нього.

Тіло їжака, вкрите голками (3 см в довжину), вільні від них тільки черевце, мордочка і лапки. Доросла особина має до 6000 штук голок.

Забарвлення голок – на кінці і в верхній частині біле, сіре в центрі. Самі голки всередині порожнисті. Така незвичайна шкурка служить хорошим захистом при нападі ворогів на їжака. Ними є пугачі, лисиці та інші хижі звірі.

Очі звіра нагадують дві бусинки чорного кольору. Зір у їжака поганий. А маленький витягнутий носик завжди вологий. Вушка маленькі і їх майже не видно. Їжачки мають 36 штук гострих зубів. Вага їжака становить не більше 800 гр.

Їжачки є хижаками. Харчуються їжаки комахами, вужами, равликами, мишами, жабами, малиною, суницею, грибами. Їжаків іноді заводять в якості домашньої тварини. В таких умовах звірятка можуть вживати в їжу яйця, м’ясо, хліб, молоко і вівсяну кашу. Якщо їжак живе в будинку, то вночі господарі чують тупіт його маленьких лапок по підлозі.

Селяться ці звірі в гніздах або укриттях, які споруджують близько дерева, використовуючи для цього гілочки і листя. Вдень їжачки стараються не виходити зі свого будиночка, а на полювання відправляються вночі.

Як і ведмеді, їжачок наїдається за літній сезон, щоб взимку впасти у сплячку. При потеплінні, навесні, він знову починає свою життєдіяльність.

Їжачки корисні для людини тим, що поїдають шкідливих гризунів та плазунів. Живуть їжаки, в природному середовищі існування, від трьох до п’яти років.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Твір “Їжачок опис” ви можете додати через форму коментарів, щоб допомогти своїм одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы