Тигр опис для дітей

 

Твір на тему “Моя улюблена тварина – тигр” розповість як виглядає тигр і які його особливості. Тигр короткий опис для дітей допоможе написати свій твір та доповнити його цікавими фактами.

Опис тигра для дітей

Прекрасна і витончена тварина, яка наскільки приваблива, наскільки й небезпечна. Тигр дивує нас своєю грацією і силою. Це дика кішка -швидка і безстрашна, вона є представником хижого царства. Ударом лапи тигр може звалити з ніг навіть коня або іншу велику тварину.

Довжина тіла тигра становить півтора – три метри. Зріст – 120 см. Він має довгий хвіст, що досягає одного метру. Вага тварини становить 300 кг. У тигрів розкішна шерсть, в зимовий період вона становить 5 см в довжину на грудях і 10 см на животі.

Хутро тигра має червонувато-жовтий колір з чорними смугами по всьому тілу. Хоча в природі зустрічаються тигри чорного і білого забарвлення.
При всій своїй силі, тигр, як і всі тварини сімейства котячих, відрізняється грацією. Рухи їх спритні, плавні. Цей звір може рухатися акуратно і безшумно. Як у всіх хижаків у тигра гострий зір, відмінний слух і нюх. Він спритно стрибає, лазить по скелях і плаває.

Всі кішки ласкаво муркочуть, те ж саме робить і тигр коли знаходиться в стані ситості і спокою. Але, коли обстановка викликає небезпеку, звір починає грізно гарчати.

У денний час доби тигр ховається в джунглях, а вночі полює. Побачивши здобич, цей хижак, тихо підкрадається, а потім різко накидається на здобич і вбиває її. Швидкість тигра може досягати 80 км на годину.

Ця тварина відмінно пристосовується до тих умов, в яких він проживає. Тому його можна зустріти в лісах помірного пояса, тропічних джунглях, на рівнинах або в гірських місцевостях, в глухих місцях або поблизу місць проживання людей.
Тигр воліє жити на самоті, але утворює пару для того, щоб продовжити рід.

В Індії раніше полювання на тигрів було різновидом забав багатих людей. Нечисленність популяції тварин, спонукає людей ставитися до них більш дбайливо. Ця тварина занесена до Червоної книги.
Живуть тигри не довго. У природному середовищі – 15 років, а в комфортних умовах зоопарку – до 25 років.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы