Інформація про шипшину

 

Шипшина звичайна опис розповість як виглядає шипшина. Інформація про шипшину може бути доповнена цікавими фактами.

Інформація про шипшину

Шипшина вважається найдавнішим різновидом троянд.

Всього шипшини існує понад 400 видів. Шипшина росте в Північній Африці і на Полярному колі, в Південному Ірані та Афганістані, на Філіппінських островах і в Північній Америці і Мексиці. За переказами, перший кущ шипшини з’явився з крапель крові дівчини, яка заколола себе ножем через небажання виходити заміж за нелюба.

Практично всі види шипшини морозостійкі і світлолюбиві. Шипшина вимоглива до грунту. Грунт, в який можна посадити цю рослину, має бути обов’язково родючим і вологим. Цвісти шипшина починає в травні-червні, з’являються квітки білого, червоного, жовтого або рожевого кольору. Плодоносити рослина починає тільки на другий або третій рік.

Найчастіше шипшину використовують для декоративних цілей. А плоди шипшини, використовують як лікарську добавку, адже шипшина має багато вітамінів і володіє масою корисних властивостей.

Плоди шипшини придатні для виробництва цукерок, мармеладу, драже, а концентровані препарати з них додають до кондитерських виробів для їх вітамінізації. З них готують наливки, безалкогольні напої, вина, чайно-кавові сурогати, які відзначаються ароматичністю, що зумовлена наявністю ефірних олій.

Всі види шипшини дуже відрізняється. Одні досягають у висоту 10 метрів, а інші – виростають не вище 5 сантиметрів над землею. Найстарша шипшина в світі, за підрахунками вчених, росте вже протягом 400-1000 років.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы