Опис комахи богомол

 

Опис богомола для дітей розповість як виглядає богомол та які його особливості. Короткий опис богомола можна доповнити цікавими фактами.

Комаха богомол опис

Богомол є членистоногою комахою. До даного загону богомолів віднесли через схожість їх передніх кінцівок з людськими руками. Згин ліктя людини схожий зі згином кінцівок богомола. Згинає кінцівки богомол, коли знаходиться в засідці і чекає здобич, при цьому він зазвичай похитує головою. У такому положенні комаха схожа на людину, яка молиться. Тому комаха і отримала таку назву.

У всіх богомолів тіло подовжене, це і є їх головною відмінністю від членистоногих. Голова богомолів має форму, близьку до трикутника, вона може обертатися практично навколо своєї осі. Така особливість допомагає Богомолу своєчасно розпізнати ворога, що знаходиться позаду. Очі богомола мають опуклу форму і досить великий розмір, знаходяться вони з боків голови. Крім того, у богомолів є 3 маленьких очка, які знаходяться під вусиками. Вусики складаються з невеликих члеників.

Черевце богомолів м’яке, має в своєму складі 10 маленьких сегментів. У самок погано розвинені церки, що не скажеш про самців богомолів.

Всі види богомолів об’єднує одна річ – хороша розвиненість крил, як верхніх, так і нижніх. Це дозволяє комахам долати великі відстані. Передні крила є своєрідним захистом для менш розвинених задніх крил, які можна пошкодити при сутичці з ворогом. Найчастіше крила богомолів пофарбовані або мають незвичайний малюнок.

Особливістю богомолів є те, що у них погано розвинена кровоносна система, це пояснюється особливою дихальною системою. Повітря в організм потрапляє за допомогою системи трахей, яка розгалужена по всьому тілу.

Самки богомолів завжди більші за самців, в цьому проявляються статеві відмінності комах даного виду. Забарвлення тіла богомола залежить безпосередньо від середовища його проживання. Богомол може маскуватися, він зливається з рослинами, деревами або землею, щоб захиститися від ворогів.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы