Тополя опис дерева

 

Твір опис тополі допоможе дізнатися як виглядає тополя і які її особливості. Художній опис тополі можна доповнити цікавими фактами про це дерево.

Тополя опис дерева для дітей

Прекрасний світ природи. Безліч видів рослини росте на нашій планеті. Навіть дерева не перестають нас дивувати своїм красивим, витонченим виглядом і корисними властивостями.

Як тільки приходить весна, ми спостерігаємо, як природа оживає і наповнює світ свіжими фарбами. На деревах набухають бруньки і починають з’являтися яскраві зелені листочки. Бруньки у всіх набухають по-різному, у деяких дерев з’являються суцвіття.

Одним з відомих представників рослинного світу є тополя. Її популярність обумовлена широкою поширеністю. Ці дерева всім знайомі своїми властивостями. У них запашний і смолистий запах і суцвіття-сережки.

Тополя неймовірно гарне дерево. При цьому воно невибагливе й відрізняється швидким ростом. Його користь обумовлена тим, що воно затримує пил, очищає загазоване повітря в містах.

Суцвіття-сережки тополі мають різні колірні відтінки. Залежно від статі дерева. Чоловічі дерева відрізняються великими, червоними, бархатистими сережками. Після періоду цвітіння вони обсипаються. Жіночі дерева прикрашені дрібними, зеленими суцвіттями-сережками. Після процесу запилення на них з’являються гірлянди з зелених невеликих коробочок. Після дозрівання вони лопаються, і назовні вилітає пух. Він розлітається навколо вже з кінця травня. Його утворення відбувається з довгих, білих волосків в насінні. Разом з пухом насіння розноситься на далекі відстані, падає на землю і проростає. Характерно, що паростки з’являються дуже швидко. Протягом року молоде дерево досягає висоти 60 см і більше.

Різновидів тополь багато. Всі вони мають різні місця зростання і відрізняються своїм виглядом і властивостями, а деякі навіть мають екзотичний вид.

Але всі тополі фантастично прекрасні і мають безліч корисних властивостей.

Науковий опис тополі

Дерево тополя росте в різних куточках світу. У нашій країні тополі висаджують для озеленення міст, парків, алей, уздовж доріг і на берегах річок. Рослина має багато різновидів, при цьому кожен вид має індивідуальні особливості.
Ця рослина являє собою листопадне дерево родини вербових. Висота тополі коливається від 30 до 60 м, в залежності від виду. Деррево має потужну кореневу систему, яка в більшості видів розташована близько до поверхні землі.

Потужний і прямий стовбур сягає в діаметрі 1 м. Сіра кора згодом покривається неглибокими тріщинами. Уздовж гладких гілок росте зелене листя різної форми і розміру. Зверху воно блискуче, а знизу покрите легким пушком.

Крона дерева може бути яйцевидної форми, пірамідальної або у вигляді шатра. Як правило, вона густа і широка. У період цвітіння, в кінці весни, з бруньок утворюються довгі суцвіття у вигляді сережок червоного або жовтого кольору.

Спостерігати красу тополі можна протягом 80 років, а деякі види живуть понад століття.

У навколишньому світі налічується понад 100 видів тополі.

Власний опис про тополю Ви можете залишити у формі коментарів. Даний опис дерева тополь Ви можете оцінити в коментарях.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы