Опис мухомора для дітей

 

Опис мухомора червоного розповість як виглядає цей гриб. Опис гриба мухомора червоного можна доповнити цікавими фактами.

Опис мухомора для дітей

Цей гриб впізнає кожен, адже він дуже красивий: у нього – велика яскраво-червона шляпка з білими цяточками і струнка, довга ніжка з воланом. Такий гриб добре помітний здалеку, його важко переплутати з іншими грибами.

Спочатку капелюшок напівкруглий, а потім починає розкриватися і стає плоским, а згодом навіть стає трохи увігнутим в центрі.

З часом капелюшок починає світлішати і в результаті стає вже не яскраво-червоним, а помаранчевим.

Ніжка мухомора досить велика – у висоту виростає до 20 см, а в діаметрі досягає 2-3 см. Ніжка мцхомора пряма, має циліндричну форму, трохи розширюється до нижнього краю.

Мухомор росте в лісах Північної півкулі – в Євразії та Північній Америці. Росте цей вид грибів під березами і ялинами, з’являється в другій половині літа і росте аж до середини жовтня. Росте мухомор не тільки в долинах, а й в горах.

Гриб так називається тому, що раніше, коли не було засобів від мух, його використовували в якості отрути: заливали молоком і закривали ганчіркою так, щоб вона просочилася молоком. Мухи сідали на ганчірку, пили отруєне молоко і гинули.

Мухомор вважається отруйним грибом – якщо його з’їсти, то можна отруїтися і навіть померти. Але різні лісові звірі – лосі, ведмеді і білки харчуються мухоморами, які їм не завдають ніякої шкоди.

Існує багато видів мухоморів, але найотруйнішим вважається гриб з червоним капелюшком. Найбільша концентрація отрути знаходиться в білих цятках на капелюшку.

Найбільше отрути міститься в молодих грибах. З віком кількість цяток на капелюшку зменшується, а значить, зменшується і кількість отрути.

Вважається, що отруйні гриби не їдять черв’яки. А червоні мухомори черв’яки їдять і роблять це дуже охоче!

Раніше, коли не було ніяких стимуляторів і біодобавок, робили настоянку з мухоморів і випивали її перед боєм. І воїни ставали безстрашні і нечутливість до болю.

Раніше на Русі багато хвороб лікували мухоморами, готуючи з них настойки і відвари.

Щоб по-справжньому отруїтися, дорослій людині треба з’їсти 13 – 15 червоних мухоморів. А дітям і людям похилого віку досить буде одного шматочка.

І в Японії їдять деякі види мухоморів, які готують особливим способом. Японці, взагалі – дивовижні люди: вміють готувати і отруйні гриби, і отруйну рибу фугу.

Мухомор – чудовий гриб! Красиві мухомори дуже люблять малювати художники, особливо, ілюстратори дитячих казок.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы