Горобина: опис

 

Горобина звичайна опис для дітей допоможе підготуватися до заняття.

Горобина твір опис для дітей

Напевно, багатьом людям подобається така пора року, як осінь. Листя стає жовтим, потихеньку опадає і застеляє землю. Найкрасивіша в цю пори року стає горобина. Вона росте в різних частинах країни і може радувати всіх своєю красою. На її гілках висять яскраво-червоні грона ягід, які гарно переливаються на сонці. Ось тільки довго цій красі не простояти, а все, тому що їх зривають люди, ними харчуюся птахи та звірі.

Раніше практично в кожному будинку були грона горобини. Люди вважали, що вони можуть захистити їх не тільки від пристріту, але ще і від багатьох хвороб. Також, вважалося, що горобина допомагає зберегти сімейне вогнище.

Восени листя горобини поступово стають багряними, навіть можуть нагадувати яскраве вогнище. На деяких деревах навіть взимку висять красиві червоні ягоди.

Безліч художників і поетів захоплюються красою горобини і оспівують її у своїх творах. Крім цього про горобину написана величезна кількість пісень і віршів.

З першими морозами листя з горобини опадає. А ягоди можуть прикрашати дерево навіть взимку. Ягоди ці стануть в нагоді голодним пташкам, які не полетіли у теплі краї. І зовсім не страшно, що на ягідках буде лежати сніг. Ягоди від цього не постраждають, а навпаки стануть ще красивіше та смачніше.

Крім цього горобина буде корисною ще й для людей. Зазвичай восени ягоди ще гіркі і не дуже смачні, тому найкраще їх збирати після перших морозів. Ці корисні якоди можна використовувати для приготування варення. У кожній ягідці є величезна кількість вітамінів, які потрібні в осінню та зимову пору.

Горобина – красиве дерево, а її ягідки дуже корисні та затребувані, як для людей, так і для тварин.

“Горобина червона” опис для дітей Ви можете доповнити або залишити свій твір про горобину в коментарях, щоб допомогти іншим школярам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы