Опис лілії в художньому стилі

 

Опис лілії в художньому стилі твір можна написати використовуючи поданий варіант.

Опис лілії

Моя бабуся була знатною квітникаркою. Її квітами милувались і захоплювались усі сусіди й перехожі. Та найбільше вона любила лілії. Пам’ятаю, як одного дня вона показала мені свою улюбленицю. Цю лілію я не можу забути й досі.

Лілія гордо підставляла усі свої шість пелюсток сонцю. Вони вбирали його світло і колір, і разом з тим пишались зі своєї краси. Квітка мала дивну властивість змінювати колір в залежності від променів сонця, які її осяювали увесь день.

Вранці, коли сонце показувало свої перші промені, вона здавалась ніжно рожевою з ледь не прозорими краєчками пелюсток! Вдень, коли сонце стояло високо в небі, лілія набувала насиченого жовтого кольору, який міг би позмагатись з самими соняшниками! А ввечері, коли сонце вже збиралась спочити, квітка була яскраво помаранчевою, ніби стиглий апельсин.

Всього кущик лінії складався з трьох довгих стеблин, які тримали три великі цибулини, що зрослись між собою. На двох стеблинах було по три квітки, а на одній – чотири. Найкращою лілія була тоді, коли всі квіти порозкривали свої пелюстки і показали свої плоди, схожі на довгасті коробочки.

Якщо ж говорити про аромат лілії, то описувати його, мені здається, справа нерозумна. Цей аромат треба лиш чути! В бабусиному квітнику завжди стояв п’янкий солодкавий запах лілій, який ледь чи не дурманив голову! Саме тому бабуся дуже рідко зрізала їх, аби покласти у вазу в якійсь з кімнат – надто вже сильний (а здається ще й не дуже безпечний для здоров’я) аромат.
Звідтоді я завжди милуюсь ліліями і згадую бабусю.

Автор: cup_of_flowers 

Власний твір “Художній опис лілії” Ви можете залишити в коментарях, щоб поділитися знаннясм та думками з іншими.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы