Опис грози в художньому стилі

 

Опис грози в художньому стилі допоможе підготуватися до уроку та написати власний твір.

Опис грози в художньому стилі

Нарешті прийшла весна і справжнє весняне сонечко зігріло все навколо! Дерева вкрились яскравим цвітом, земля зазеленіла молодою травичкою, а небо ніжного блакитного кольору з білими легкими хмаринками. Така краса!

Але сьогодні все зовсім не так. Чомусь надворі надто спекотно, а небо вкрилось темними хмарами. Ще й легкий теплий вітерець перетворився на холодний сильний вітрище! Мабуть, буде гроза. І на підтвердження цієї думки здалеку почувся грім. Так, наближається гроза. Ось і перші важкі краплини впали на розпарену землю. А далі – задріботіло, зашуміло! Дощ став дощищем і своїми краплями почав вмивати все довкола – квіти, листки, траву, дерева й кущі. А тут ще й блискавка як не спалахне! Та й така яскрава, така величезна! А за нею грім такий гучний, що, здається, небо розколеться навпіл! І раптом після цього дощ став стихати. Все повільніше й повільніше падають додолу свіжі краплини. Невже гроза закінчилась? Та ні! От знов і блискавка про себе нагадала, і грім, а за ними й дощ повернувся.

Дощові краплі омивали землю, а блискавка своїм світлом вказувала на досі сухі ділянки, грім сердився на повільність дощу і гримав на нього, і все підганяв.

Такою була перша весняна гроза. Вона принесла свіжість, пробудила землю, вмила все довкола. Здається, саме на неї і чекало все живе для того, щоб остаточно прокинутись. Гроза освіжила землю і остаточно розбудила природу.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы