Художній опис кавуна. Твір про кавун

 

Твір про кавн допоможе написати художній опис кавуна чи науковий за поданим прикладом.

Художній опис кавуна

Жаркий серпневий день почав збиратися на спочинок. От уже і тато првернувся з роботи, і мама радо накриває на стіл – вечерятимуть. Але що це? Окрім звичного борщу з хлібом на столі знаходиться ще щось – якась дивина! Михайлик такого ще не бачив. Якийсь величезний, мабуть, більший ніж мамин улюблений підсвинок, смугастий м’яч! І оце треба їсти? Його темні і світлі зелені смуги нагадують смужки зебри, про яку мама читала Михайлику з великої енциклопедії. Ти диви, цей м’яч ще й хвостик має, точно як у маминого улюбленого підсвинка! Як же ж оце здоровило їсти?

Тато бере кавун (кажуть так називається цей смугастий м’яч) і починає його розрізати – саме розрізавши його можна з’їсти. Поки тато відрізає верхню і нижню частинку кавуна, мама розповідає Михайлику, що така дивина росте на півдні, у степах під палючим серпневим сонцем. Кавун росте на землі (воно й не дивно, хіба ж таке здоровило втримав якийсь кущик чи деревце?), хоч і зветься ягодою. То оце велике – ягода? Як малина чи смородина з бабусиного саду?

Михайлик не може надивуватись! Тим часом тато розрізає кавун і всередині – дивовижа! – червоно-червоно! Мама пояснює, що це і є справжня смакота кавуна – його серцевина, показує як треба тримати шматочок і говорить, що кавунове насіння їсти не можна. Михайлику спочатку трохи боязно кавуна – а ну ж бо він не смачний? Та після підбадьорень мами і, дивлячись як тато вже смакує першим шматочком, Михайлик і собі починає їсти кавун. Він виявляється дуже солодким і таким.. рідким, чи що? По руках і підборідді тече кавуновий сік, але Михайлик на те не зважає – він смакує кавуном.

Малий намагається не їсти насіння, але декілька насінинок все ж таки пробираються в його шлунок. Мама заспокоює – не страшно, ще навчиться справлятись з цими маленькими чорними хитрунами.

Михайлик посміхається, дивиться як мама обережно вибирає насіннячко, а тато ласує вже третім шматком, бере і собі ще один шматочок і ласує справжнім літнім дивом – величезною смугастою ягодою – кавуном.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы