Войти
Закрыть

Українська література 8 клас Міщенко

8 Клас

 

Вступ. «Література — це храм, до якого входять з чистою совістю...»

Розділ 1. Усна народна творчість

Українські історичні пісні

Пісні Марусі Чурай

Українські народні думи

Тестові завдання до розділу «Усна народна творчість»

Розділ 2. Світ української поезії

Тарас Шевченко (1814—1861)

Леся Українка (Лариса Косач) (1871—1913)

Володимир Сосюра (1898—1965)

Володимир Підпалий (1936—1973)

Василь Голобородько (нар. 1945 р.)

Із сучасної української поезії

Галина Кирпа (нар. 1950 р.)

Василь Герасим’юк (нар. 1956 р.)

Ігор Павлюк (нар. 1967 р.)

Анатолій Мойсієнко (нар. 1948 р.)

Іван Малкович (нар. 1961 р.)

Тестові завдання до розділу «Світ української поезії»

Розділ 3. Національна драма

Іван Тобілевич (Іван Карпенко-Карий) (1845—1907)

Тестові завдання до розділу «Національна драма»

Розділ 4. З української прози

Михайло Коцюбинський (1864—1913)

Олександр Довженко (1894—1956)

Ніна Бічуя (нар. 1937 р.)

Володимир Дрозд (1939—2003)

Юрій Винничук (нар. 1957 р.)

Тестові завдання до розділу «З української прози»

Розділ 5. Український гумор

Валентин Чемерис (нар. 1936 р.)

Тестові завдання до розділу «Український гумор»

Завершальний урок

Словник літературознавчих термінів


Завантажити підручник з Української літератури 8 клас Міщенко

  
 

Дорогі восьмикласники!

Промайнуло літо, і ви знову повернулися до Країни знань. Вона безмежна і прекрасна, має безліч стежок, якими можна мандрувати до далеких країн і континентів, відкривати для себе нові таємниці! Сподіваємося, що ваші подорожі були успішними, ви дізналися про щось незвичайне й цікаве, стали мудрішими, розважливішими і подорослішали. Тепер перед вами - нові горизонти, нові зустрічі, які допоможуть вам подивитись на світ по-іншому.

Цей підручник відкриє вам неосяжні глибини українського фольклору; із сивої давнини озвуться козак Сірко та легендарна поетеса Маруся Чурай; ви знову припадете до чистої криниці живлющого Шевченкового слова, а Леся Українка розповість вам свою «Давню казку» про любов і вірність, зраду і честь...

Будуть і нові імена. Полум’яні рядки Володимира Сосюри, срібні переливи поезій Володимира Підпалого, філософські роздуми Василя Голобородька, вірші Галини Кирпи, Ігоря Павлюка, Василя Герасим’юка, Анатолія Мойсієнка, Івана Малковича, сподіваємося, не залишать вас байдужими.

Зі сторінок української класичної прози ви почерпнете неоціненні скарби життєвої мудрості. Незабутніми будуть враження від героїв драми «Сто тисяч» Івана Карпенка-Карого, повістей «Дорогою ціною» Михайла Коцюбинського та «Ніч перед боєм» Олександра Довженка. Ви поринете в цікавий світ оповідання Володимира Дрозда «Білий кінь Шептало», співчуватимете героям повістей Ніни Бічуї («Шпага Славка Беркути») та Юрія Винничука («Місце для дракона»), щиро посмієтеся й глибоко замислитеся над сторінками гумористичної повісті Валентина Чемериса «Вітька + Галя...».

Підручник має п’ять розділів: «Усна народна творчість», «Світ української поезії», «Національна драма», «З української прози», «Український гумор». У ньому також є сім рубрик: «Дізнайтеся більше», «Ваш літературознавчий словник», «Подорож літературами світу», «Творчі завдання», «Запитання і завдання», «Літературна п’ятихвилинка», «Літературно-мистецька вітальня». Ці рубрики допоможуть повніше зрозуміти зміст прочитаного, набути нових знань із теорії літератури, довідатися про цікаві факти з життя письменників та їхніх творів. Обов’язкові рубрики - «Запитання і завдання» і «Ваш літературознавчий словник». Решта - додаткові, проте й вони стануть вам у пригоді під час вивчення творів.

Рубрика «Запитання і завдання» має чотири ступені складності: «Повторюємо», «Міркуємо», «Аналізуємо» й «Дискутуємо».

Кожен із розділів завершується підсумковим тестуванням. Окрім того, варто звернути увагу на запитання, якими перериваються художні твори й авторські статті: вони дадуть вам змогу ґрунтовніше попрацювати з текстом, зосередитися на найбільш значущих аспектах аналізу літературних творів.

Завершальний урок буде дороговказом на наступний рік - ви отримаєте настанови на літо і дружні побажання від автора підручника.

А тепер - до праці! Зичимо успіху!

Автор

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду