Войти
Закрыть

Українська література 7 клас Міщенко

7 Клас

 

Вступ. Найбільше диво з див, створених людством

Розділ 1. Із пісенних скарбів

Діамантові розсипи українських народних пісень

Суспільно-побутові пісні

Коломийки

Тестові завдання до розділу «Із пісенних скарбів»

Розділ 2. Про минулі часи

Іван Франко (1856-1916)

Тарас Шевченко (1814-1861)

Андрій Чайковський (1857-1935)

Михайло Стельмах (1912-1983)

Григір Тютюнник (1931-1980)

Тестові завдання до розділу «Про минулі часи»

Розділ 3. Ти знаєш, що ти - людина

Олекса Стороженко (1806-1874)

Богдан Лепкий (1872-1941)

Ліна Костенко (народилась у 1930 році)

Василь Симоненко (1935-1963)

Марина Павленко (народилася 1973 року)

Любов Пономаренко (народилась 1955 року)

Тестові завдання до розділу «Ти знаєш, що ти - людина»

Розділ 4. Ми - українці

Олег Ольжич (Олег Кандиба) (1907-1944)

Олена Теліга (1907-1942)

Олександр Гаврош (народився 1971 року)

Андрій Малишко (1912-1970)

Тестові завдання до розділу «Ми - українці»

Словник ерудита


Завантажити підручник з Української літератури 7 клас Міщенко

  
 
 

Дорогі семикласники!

Цього року ви маєте чудову нагоду продовжити розпочату в попередніх класах мандрівку сюжетними лабіринтами найкращих творів українських письменників. На вас чекають прозові й поетичні історії про хоробрих і полохливих, веселих і сумних, кумедних і страшних, реальних і фантастичних героїв. Ви зможете вивчити напам’ять вірші й пісні, ознайомитися з біографіями письменників, додати нові записи до свого літературознавчого словника. Попрацювавши з текстами творів та критичними матеріалами, самостійно спробуєте дати відповідь на багато запитань, що обов’язково виникнуть у процесі навчання. Серед авторів, із творчістю яких ознайомитеся цього року, є вже відомі для вас імена. Це Тарас Шевченко, Іван Франко, Ліна Костенко, Василь Симоненко, Григір Тютюнник. Дізнаєтесь і про таких письменників, як Андрій Чайковський, Михайло Стельмах, Олекса Стороженко, Богдан Лепкий, Марина Павленко, Любов Пономаренко, Андрій Малишко та ін.

Ваш підручник має чотири розділи: «Із пісенних скарбів», «Про минулі часи», «Ти знаєш, що ти - людина», «Ми - українці». Також у ньому є шість рубрик: «Дізнайтесь більше про письменника», «Ваш літературознавчий словник», «Подорож літературами світу», «Творчі завдання», «Запитання і завдання», «Літературна п’ятихвилинка», які допоможуть кожному з вас досягти відмінних результатів у вивченні української літератури, зрозуміти всю її красу і глибину.

Обов’язкові рубрики - «Ваш літературознавчий словник» та «Запитання і завдання». Решта рубрик - додаткові. Проте вони є дуже цікавими і нададуть можливість вам не лише краще вивчити запропоновані твори, а й виявити свої найліпші якості - кмітливість, розсудливість, уміння швидко міркувати й аналізувати прочитане. Крім того, авторські статті та художні тексти час від часу перериваються навідними запитаннями, завдяки яким ви пригадаєте раніше вивчене, замислитесь над особливо важливими моментами твору чи найбільш показовими фактами біографій письменників.

Кожен із чотирьох розділів завершується підсумковим тестуванням. А щоб ви пригадали теоретичну інформацію з попередніх класів, наприкінці підручника вміщено «Словник ерудита».

Тож рушаймо в нову подорож сторінками літературних творів!

Олена Міщенко



скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація